Coreferent

Posted on november 2, 2014 in Overige

Een tijdje terug ontmoette ik Bas Eenhoorn, politicus en bestuurder en per 1 augustus jl. benoemd tot Nationaal Commissaris Digitale Overheid. Dat houdt kort gezegd in dat hij is belast met de taak om de digitale communicatie tussen burgers/bedrijfsleven en de overheid te stroomlijnen. Een prachtig mijnenveld, waarover ik mijn inzichten met hem mag delen.

Vorige week woensdag 22 oktober, aanvaardde hij een honorair docentschap  “Geografie, beleid en bestuur”, aan de faculteit Ruimtelijke wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.
En – hoe vereerd kun je zijn als Martijn – Bas vroeg mij om als ‘verkenner van de digitale samenleving’, tijdens deze ceremonie een coreferaat te houden over het nut en de noodzaak van het veranderen van onze representatieve democratie.

Dus daar stond ik ineens, zomaar een praatje te houden in de prachtige senaatskamer van het Academiegebouw; iets dat ik – aangezien ik ooit zelf aan de RUG studeerde, maar in twee jaar tijd niet meer dan 4 studiepunten heb verzameld –  niet meer tot de mogelijkheden had gerekend.

De betreffende aanvaardingsrede kun je hier lezen – op het persoonlijke blog van Bas.

En omdat leuke dingen, net als ongelukken, zelden alleen komen, ontmoette ik op de borrel na afloop ook nog een student die inmiddels aan het promoveren is binnen Ruimtelijke Wetenschappen, maar die in 2002 als 13- jarig jongetje mee heeft geholpen met het bouwen van mijn hunebed!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste artikelen