Een kijkje in mijn brein

Posted on september 30, 2014 in Overige

Veel mensen vinden me een aparte, dat weet ik best. Die vragen zich – soms zelfs hardop – af: is die gozer wel normaal? Tsja, ik weet het niet: ik weet alleen hoe het is om mij te zijn en vind dat dus redelijk gewoon.

We zouden het allemaal wel eens willen, hè: even een kijkje nemen in iemand anders’ hoofd. Dat kan helaas niet. Maar wat wél kan, is je hersens laten scannen. Dat deed ik vorige maand, bij Mind&Health.
Inmiddels het verslag van mijn hersenscan binnen en ik kan zeggen dat de mensen die ik hierboven noem, het wel een beetje bij het rechte eind hebben. Er is inderdaad iets opmerkelijks aan de hand: mijn dominante hersengolf is de thèta golf.

Even googlen:

Thèta-golven (4-8 Hz.)
De thèta- laag wordt ook wel de ‘creatieve’ laag genoemd. Bij de gemiddelde mens zie je deze golven in een toestand vlak voor het wakker worden of in slaap vallen. In die toestand ziet men vaak beelden van gebeurtenissen van de afgelopen dag. Soms ziet men opeens helder wat men goed of fout gedaan heeft of krijgt men een moment van inzicht.
Thèta-golven kan men ook overdag hebben tijdens staren of dagdromen. Een typisch voorbeeld is wanneer iemand over een bekende snelweg rijdt en in een diepe ontspannen staat is, waar men vergeet dat men aan het rijden is. De persoon handelt dan vanuit het onderbewuste deel van de hersenen.

Nah. Mijn hersens staan dus heel vaak in dagdroomstand!
Volgens mij past dat heel goed bij de baan die ik voor mezelf heb gecreëerd.
En het verklaart ook waarom ik soms letterlijk in slaap val als ik me verveel op feestjes. (Zie je wel, jongens, ik kan daar dus echt niets aan doen..:))

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste artikelen