Easycratie

Posted on december 4, 2014 in

EASYCRATIE

Het simpelste antwoord op bureaucratie

 

Eind 2007 kwamen Martijn Aslander en Erwin Witteveen elkaar voor het eerst tegen. Erwin interviewde Martijn, ten behoeve van het boek Roadmap to Venus. Dat interview is nog te lezen op Martijns website. Martijn hierover: “Dankzij dit interview begrijpen mijn ouders eindelijk wat ik doe.” Martijn liet het interview illustreren en vertalen in het Engels, om naar zijn vrienden en relaties in Amerika te sturen. Zodat die hem ook beter begrijpen.

Het was het begin van een langdurige samenwerking. Ook al hebben de beide auteurs een geheel eigen stijl, en leggen ze ook andere accenten, hun ideeën over de economie en de samenleving en hoe het beter en leuker kan, komen voor minstens 90% overeen. ‘Laten we samen een boek gaan schrijven!’

Begin 2009 werd met SDU (Academic Service) het contract getekend. Zonder dat er al een woord op papier stond, had uitgever Wieke Oosthoek alle vertrouwen in het boekconcept en besloot SDU te investeren in ‘Easycratie’. Oorspronkelijk zou het boek in 2009 verschijnen, maar het schrijven duurde langer dan verwacht.

In 2010 was het manuscript klaar. Het was alleen te lang. Vele voorbeelden en passages moesten geschrapt worden. En ondertussen moesten andere teksten weer geactualiseerd worden of aangevuld. En toen was het al bijna zomer en dat schijnt een slechte periode zijn om een boek uit te brengen.

Half augustus 2010 verscheen Easycratie  en werd meteen een hit. Eind augustus stond het boek al in de top tien van de bestsellerslijst van managementboek.nl. Geen sinecure, want de lijst telt ruim 16.000 titels.

 

Lees meer op www.easycratie.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste artikelen