Gathering Stones

Posted on januari 12, 2015 in

Van 25 juli tot 9 augustus 2002 vond er een veelbesproken festival plaats in  Borger in Drenthe: Gathering Stones. Martijn, 29 jaar oud, had twee jaar eerder besloten dat hij een hunebed wilde bouwen met mensenkracht en had zich ten doel gesteld de bouwtheorieën over het Trechterbekervolk te toetsen. De historische poging, waarbij acht dekstenen op twintig draagstenen werden getrokken werd omlijst door verschillende nevenactiviteiten. Bezoekers konden zich vermaken met geocaching, live muziek, dansworkshops en een Elfjesdoolhof.

In de aanloop naar het festival vonden ook talloze andere gerelateerde evenementen plaats, zoals Pulling the Stone, Enter the Stones en de Steen & Been-loop.

Voor de organisatie en betrokkenen bij Gathering Stones was het hunebedfestijn meer dan een stapeling van stenen. Het was de geboorte van een geloof en een filosofie. Het onomstotelijke bewijs dat geen enkel project te groot of te gek is om te laten slagen en een inzicht waar alle betrokkenen tot de dag van vandaag nog dankbaar gebruik van maken.

Als je met je blote handen een hunebed kunt bouwen kun je alles en omdat iedereen af en toe wel een rotsvast vertrouwen kan gebruiken is er een boek in de maak. Silvie (Oopus) is het 15 jaar oude archief ingedoken om eindelijk het door velen beleefde Gathering Stones-verhaal op te schrijven.

Heb je ook mooie, gekke of ontroerende herinneringen aan Gathering Stones? Mail naar silvie@oopus.nl.

 

arin-eemshotel

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laatste artikelen